producten
microbe-lift

WAAROM NIET ALLE BACTERIËN HETZELFDE ZIJN…

Een veelgestelde vraag die ze bij MICROBE-LIFT te horen krijgen is, "Waarom is MICROBE-LIFT anders dan andere biologische producten voor mijn vijver?".

Er zijn een aantal belangrijke verschillen die ervoor zorgen dat MICROBE-LIFT superieur is t.o.v. andere bacteriële producten. Hier zijn enkele voorbeelden:

MICROBE-LIFT bevat fotosynthetische bacteriën welke zeer nuttig zijn om de ecologie van uw vijver in balans te brengen.

Deze bacteriën kunnen zonlicht gebruiken als energiebron en daarbij het werk verlichten van de aërobe heterotrofe bacteriën.

De fotosynthetische bacteriën nemen ecologisch gezien dezelfde plaats in als algen en zullen deze dan ook beconcurreren door hun voedingsstoffen en zonlicht te ontnemen.

De fotosynthetische bacteriën zijn ook de oorzaak waarom ons product zijn typische paars/rode kleur heeft.

Wij voegen geen voedingskleurstoffen of andere pigmentsoorten toe aan het product. Zoals alle fotosynthetische organismen hebben fotosynthetische bacteriën pigment materiaal nodig om zonlicht op te nemen.

In groene planten is het pigmentmateriaal chlorofyl, dat zorgt voor de groene kleur.

Het pigment materiaal in de fotosynthetische bacteriën die het de paars/rode kleur geeft worden carotenen genoemd.

In het begin van ons kweekproces is de vloeistof nog helder.

Na een aantal dagen aan zonlicht te zijn blootgesteld wordt de kleur paars/rood wanneer de bacteriën dit natuurlijke pigment omzetten.

Wanneer sommigen van onze concurrenten horen dat klanten en dealers merken dat de fotosynthetische bacteriën nuttig werk verrichten claimen zij dat zij deze ook hebben.

Helaas is dit onmogelijk omdat de meeste van deze producten helder van kleur zijn.

Omdat licht door een heldere vloeistof schijnt kunnen dit dus geen fotosynthetische bacteriën zijn.

Waarom ruikt het product naar rotte eieren?

De geur is totaal onschadelijk en verdwijnt binnen enkele seconden.

De geur is verbonden aan de natuurlijke productie van zwavelwaterstof door sulfaat verminderende bacteriën als onderdeel van het ecosysteem.

Dit zorgt voor een energiebron voor de paarse zwavel bacteriën in het product en als bewaarvloeistof die de bacteriën in een "slaaptoestand" houdt waardoor het product 3 tot 5 jaar houdbaar blijft!

!
!